Ο Γιάννης Κεντ είναι επιχειρηματίας με καταγεγραμμένο track record επιτυχιών σε πολλούς κλάδους. Από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του πορείας το 1994, έχει συμμετάσχει και επενδύσει σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς χώρους, στοχεύοντας πάντα στο να συνδυάζει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση, με την απόδοση υπεραξίας στους μετόχους και στο κοινό.

Το ενδιαφέρον που του προκαλεί η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης και των κοινωνικών επιλογών, τον ωθεί στο ξεκίνημά του σε εκτενείς σπουδές στην βιομηχανική ψυχολογία οι οποίες θα αποτελέσουν το θεμέλιο κάθε επιχειρηματικής απόφασης στην καριέρα του.

Οι πρώτες επαγγελματικές του κινήσεις, τον οδηγούν γρήγορα να αφήσει την Ελλάδα, αποδεχόμενος μία θέση στο Λονδίνο, το οποίο θα αποτελέσει και την επαγγελματική του βάση επί σειρά ετών.

Ιστορική Αναδρομή

Με έντονο ενδιαφέρον για τον διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα του Τουρισμού, παρακολουθεί στενά και εμπνέεται από τις ανάγκες των 60.000 τότε Ελλήνων φοιτητών στην Μεγάλη Βρετανία. Αφουγκραζόμενος τις διεθνείς εξελίξεις και αναγνωρίζοντας ότι ο τομέας διέπεται από ξεπερασμένες πλέον διαδικασίες, το 1995 δημιουργεί το Greek Flight Club, το πρώτο παγκοσμίως διαδικτυακό site κρατήσεων, το οποίο γνωρίζει σαρωτική επιτυχία . Η επιτυχία αυτή των greekflightclub.co.uk και gfc.co.uk οδηγεί στην εξαγορά τους το 1997 από την manosholidays.com (μετέπειτα Thomas Cook).

Μετά την πώληση του πρωτοποριακού site, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της Gemstone Travel Ltd., μιας μεγάλης εταιρίας κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Στην Gemstone Travel αναπτύσσει γρήγορα ένα ευρύ και ευέλικτο τμήμα πακέτων πωλήσεων διακοπών, οδηγώντας την εταιρία στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της με επικεφαλής το ίδιο, να κατακτήσει τη 2η θέση στην τουριστική βιομηχανία και  την 16η σε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με την UK Sunday Times και την Fast Track 100 (οι πιο αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο).
Μια σπάνια και πολύ τιμητική διάκριση που απονέμεται από την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ . Η διάκριση επιτυγχάνεται και για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι αλλεπάλληλες σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη γραμμή του νευραλγικού τομέα του Τουρισμού και η έμπρακτη καινοτομία του Γιάννη, εντυπωσιάζουν τον Richard Branson, ιδιοκτήτη της Virgin, που επιδιώκει ο ίδιος το 1999 να τον συναντήσει και να συνεργαστεί μαζί του   με στόχο να οργανώσει και να διαχειριστεί το νεοσύστατο ταξιδιωτικό τομέα της εταιρίας, το Virgin.com.
Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με επικεφαλής το Γιάννη ο τομέας αυτός, απέφερε έσοδα 100εκ. €.

Καινοτόμος και οραματιστής , σύντομα ασφυκτιά στο δομημένο πλέον επαγγελματικό περιβάλλον και αναζητά νέες επιχειρηματικές προκλήσεις με περιθώρια για ακόμη εντονότερη δημιουργικότητα.

Το 2001 ιδρύει την Travelbargains.co.uk, ένα από τα μεγαλύτερα call centers ταξιδιωτικών πωλήσεων παγκοσμίως, και το 2002 την medhotels.com αλλάζοντας κυριολεκτικά τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι αποφασίζουν, κλείνουν και απολαμβάνουν τις διακοπές τους .

Συγκεκριμένα τολμά να ξεχωρίσει το παγιωμένο, κλασσικό πακέτο διακοπών στα στοιχεία που το αποτελούν: αεροπορικό εισιτήριο, διαμονή και μεταφορά, προσφέροντας στους καταναλωτές ευελιξία και δυνατότητα επιλογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τότε ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία λειτουργούσε με βάση τη συγκεκριμένη τακτική. Πλέον μετά την εισαγωγή του νέου συστήματος από το Γιάννη, άλλαξαν τα δεδομένα δυναμικών πακέτων διακοπών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και σε όλο τον κόσμο, δίνοντας στο κοινό μία νέα εμπειρία σε ό,τι αφορά την απόλαυση και την κατανάλωση ταξιδιωτικών και ξενοδοχειακών ανέσεων.

Μέσα σε 4 χρόνια, η medhotels.com είχε EBITDA  £0.6εκ., £1.6εκ., £8εκ., και £15μ., αντίστοιχα για κάθε έτος, και δέχεται 17 προτάσεις για εξαγορά. Εξαγοράζεται από την lastminute.com και ο Γιάννης Κεντ αναλαμβάνει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή Ξενοδοχείων του LM group για όλο τον κόσμο, και συμμετέχει καθοριστικά επίσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων το 2005, όταν η Sabre Holdings USA απέκτησε τη lastminute.com.

Το 2006, ιδρύει την youtravel.com, στην οποία η Barclay’s Ventures κάνει την πρώτη στην ιστορία της επένδυση σε startup εταιρία αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τη δυναμική και την προοπτική της. Η εκτίμηση της εταιρίας την πρώτη μέρα λειτουργίας της ξεπέρασε τις 15εκ. βρετανικές λίρες.

Η δυναμική πορεία του Γιάννη στο νευραλγικό τομέα των επιχειρήσεων τουρισμού με υψηλής αξίας αποτελέσματα επί σειρά ετών, προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον του ακαδημαϊκού χώρου και δέχεται σημαντικές προτάσεις.
Έτσι, το 2007 γίνεται Επισκέπτης Καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Surrey, το 2008, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, το οποίο επιπλέον τον τιμά δίνοντας τον τίτλο “The John Kent Institute in Tourism” στο νέο Κέντρο Έρευνας για τον Τουρισμό το 2009. Αυτό το νέο Ινστιτούτο στηρίζει ένα σημαντικό αριθμό διδακτορικών στον τομέα της έρευνας για τον τουρισμό.

Ο Γιάννης Κεντ  έχοντας πλέον αποκτήσει εξειδίκευση και σημαντική εμπειρία στο χώρο, επεκτείνει την επενδυτική του δραστηριότητα και προχωρά στην δημιουργία της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts, που έφτασε να λειτουργεί 14 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα διατελεί μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων στο Encore Capital LLC παρέχοντας στρατηγική διορατικότητα στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Παράλληλα συμμετέχει σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στο ξενοδοχειακό χώρο στην Ευρώπη, αυτή του εμβληματικού Αστέρα Βουλιαγμένης, στην οποία είχε μέχρι πρόσφατα το ρόλο του Principal στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, υπό την ομπρέλα της AGC Equity Partners.

Τον Ιούλιο του 2016, ο Γιάννης αναγνωρίζοντας την ευκαιρία για ανάπτυξη και δημιουργία στο χώρο του πολιτιστικού θεάματος και στην ευρύτερη βιομηχανία θεαμάτων στην Ελλάδα, ιδρύει τις Θεατρικές Σκηνές Α.Ε.

Πολύ σύντομα, και έχοντας αναλάβει την διαχείριση 2 Θεάτρων στην ελληνική πρωτεύουσα (μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Παλλάς στην καρδιά της πόλης), οι Θεατρικές Σκηνές Α.Ε. ξεχωρίζουν για την αρτιότητα, την καλλιτεχνική αξία και την υψηλή ποιότητα των παραγωγών τους, από κριτικούς, συντελεστές και κοινό, ανεβάζοντας και προσφέροντες μερικές απ τις πιο επιτυχημένες εμπορικά παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα. Το επίπεδό τους ξεπέρασε κατά κοινή ομολογία αυτό του εξωτερικού, επαναφέροντας την ατμόσφαιρα της χρυσής εποχή του Θεάτρου και σηματοδοτώντας μία νέα αισιόδοξη εποχή για το ελληνικό ποιοτικό καλλιτεχνικό θέαμα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά τη θεατρική σεζόν 2017-2018, πραγματοποιήθηκαν από τις Θεατρικές Σκηνές Α.Ε. στο Θέατρο Παλλάς δύο μεγάλες παραγωγές. Η Μαντάμ Σουσού που με 80 sold out παραστάσεις προσέλκυσε 110.000 θεατές και το musical Cabaret, που εντυπωσίασε για την αρτιότητα και το επίπεδό του και σε διάστημα 2 μηνών προσέλκυσε 30.000 θεατές. Παράλληλα, το Παλλάς φιλοξένησε 22 ακόμη παραγωγές, οι οποίες σε συνδυασμό με τις βασικές παραστάσεις εκτόξευσαν την επισκεψιμότητά του σε περισσότερους από 300.000 θεατές.

Η εντυπωσιακή ανοδική πορεία συνεχίζεται και κατά τη θεατρική σεζόν 2018-2019 με την νέα υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών Α.Ε. οι Μάγισσες της Σμύρνης η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 130.000 θεατές, αριθμό ρεκόρ στα σύγχρονα ελληνικά θεατρικά δρώμενα της τελευταίας 20ετίας.

Το ταξίδι μου

Οκτώβριος 2017
Οι Θεατρικές Σκηνές Α.Ε παρουσιάζουν το έργο Μαντάμ Σου Σου, ως εναρκτήρια παράσταση του θεάτρου Παλλάς υπό την διαχέιρισή τους, και σημειώνουν εμπορικές εισπράξεις άνευ προηγουμένου με πάνω από 100.000 θεατές σε διάρκεια μόλις 3 μηνών.

Σεπτέμβριος 2017
Το κινηματοθέατρο Παλλάς, ένα χώρος τεράστιας ιστορικής και καλλιτεχνικής σημσσίας, περνάει στην διαχείριση των Θεατρικών Σκηνών Α.Ε

Μάϊος 2017
Σε διάρκεια μικρότερη του ενός έτους οι Θεατρικές Σκηνές Α.Ε λειτουργούν 3 θέατρα της Αθήνας και έχουν ήδη βάλει την υπογραφή τους σε μερικές από τις πλεόν επιτυχημένες παραστάσεις της σαιζόν 2016-2017.

Ιούλιος 2016
Ο Γιάννης ιδρύει τις Θεατρικές Σκηνές Α.Ε., μια εταιρία που ασχολείται με τον κλάδο των θεατρικών, μουσικών παραστάσεων και θεαμάτων και γενικότερα του πολιτισμού.

Δεκέμβριος 2013
Ο Γιάννης συμβάλλει ενεργά στην εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης στην Ελλάδα από τις πρώτες στιγμές του σχεδίου και πριν τον διαγωνισμό. Μετά την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού διορίζεται επικεφαλής του σχεδίου αυτού στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, με κεφάλαια της AGC Equity Partners μέχρι και την αποπεράτωση της αποκρατικοποίησης.

Ιούνιος 2012
Η FTI, ο μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός της Γερμανίας, αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της Youtravel.com.

Ιανουάριος 2011
Ο Γιάννης γίνεται μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων στο Encore Capital LLC παρέχοντας στρατηγική διορατικότητα και λειτουργική επίβλεψη στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Νοέμβριος 2010
Ο Γιάννης τιμήθηκε από το Bournemouth University με Διδακτορικό τίτλο στο Business Administration.

Ιούνιος 2010
Νέα φάση ανάπτυξης της youtravel.com – Ο Γιάννης εξαγοράζει το μερίδιο της BARCLAYS PLC που συμμετείχε στη youtravel.com και έτσι κατέχει πλέον το πλειοψηφικό πακέτο.

Νοέμβριος 2009
Ο Γιάννης Κεντ πήρε τον τίτλο του BU Επισκέπτη Καθηγητή. Σχολή Υπηρεσιών Διοίκησης, Πανεπιστήμιο του Bournemouth.

Νοέμβριος 2009
“The John Kent Institute in Tourism” Το Πανεπιστήμιο του Bournemouth τίμησε τον Γιάννη Κεντ δίνοντας τον τίτλο “The John Kent Institute in Tourism” στο νέο Κέντρο Έρευνας για τον Τουρισμό. Ο Γιάννης υποστηρίζει αυτό το διεθνώς σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα για τον τουρισμό στο πλαίσιο της Σχολής Υπηρεσιών Διοίκησης του BU’s. Αυτό το νέο Ινστιτούτο το οποίο έχει ως βάση του το Bournemouth University υποστηρίζει ένα σημαντικό αριθμό διδακτορικών στον τομέα της έρευνας για τον τουρισμό.

Οκτώβριος 2008
Ο Γιάννης Κεντ ήταν υποψήφιος στα βραβεία “ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2008”, στην κατηγορία Επιχειρηματίες, του περιοδικού STATUS.

Ιούνιος 2008
Ιδρύθηκε η Aquis Hotels and Resorts www.aquisresorts.com – ένα χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων και διοικούμενων ξενοδοχείων . Το χαρτοφυλάκιο της Aquis κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της περιλάμβανε 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Απρίλιος 2007 και μετά
Σχολή Διοίκησης, University of Surrey, Επισκέπτης Καθηγητής. Ο Γιάννης τιμήθηκε με τον τίτλο Επισκέπτης Καθηγητής.

Οκτώβριος 2006
Youtravel.com, Διευθύνων Σύμβουλος, Ο Γιάννης ίδρυσε την youtravel.com και τον Οκτώβριο του 2006, η Barclays Ventures επένδυσε στην επιχείρηση. Την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η εκτίμηση της εταιρίας ήταν περισσότερα από 15εκ. Βρετανικές λίρες. Ο τζίρος της επιχείρησης ξεπέρασε τα €70εκ. Βρετανικές λίρες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Δεκέμβριος 2003 – Αύγουστος 2005
Lastminute UK, Διευθύνων Σύμβουλος, O Γιάννης αναλαμβάνει στη lastminute.com τη θέση του Γενικού Διευθυντή ξενοδοχείων παγκοσμίως. Το 2004 παράλληλα ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μεγάλης Βρετανίας συμμετέχοντας και ενεργά στην ομάδα που οδήγησε τον Όμιλο σε μια σειρά συγχωνεύσεων & εξαγορών. Το 2005, η Sabre Holdings, US αποκτά την lastminute.com. Ο Γιάννης εμπλέκεται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Η lastminute.com αποχώρησε από τον FTSE & αποκτήθηκε για 1.1b USD. Μετά την εξαγορά, ο Γιάννης συνέχισε να συνεργάζεται με την lastminute.com ως σύμβουλος για τη μεταβατική περίοδο.

Νοέμβριος 2003
Η Barclays Venture Capitalists επενδύει £5.5 m στην Medhotels.com.

2002 Medhotels.com, CEO
Ο Γιάννης ίδρυσε τη Medhotels.com η οποία άλλαξε το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθούσαν μέχρι τότε τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι περισσότεροι στην Ευρώπη, οι οποίοι ασχολούνταν με πακέτα διακοπών. “Έσπασε το πακέτο” Ξεχώρισε το κλασσικό πακέτο διακοπών στα στοιχεία που το αποτελούν: αεροπορικό εισιτήριο, διαμονή και μεταφορά. Ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία από την εποχή εκείνη συνέχισε προς αυτή την κατεύθυνση. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα πρώτα 4 χρόνια της λειτουργίας της, η MedHotels.com είχε (EBITDA) αύξηση κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ύψους £ 0,6 εκατομμυρίων, £ 1,6, £ 8 εκατομμυρίων και £ 15m αντίστοιχα για κάθε έτος.

2001 Travelbargains.co.uk, CEO
Ιδρύθηκε η Travelbargains.co.uk, ένα από τα μεγάλα call centers τηλεφωνικών πωλήσεων.

1999-2000 Virgin.com, Sales & Marketing Director
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδιοκτήτης, της Virgin.com προσέλαβε προσωπικά τον Γιάννη με σκοπό να δημιουργήσει και να οργανώσει το νεοσύστατο ταξιδιωτικό τομέα της Virgin.com. Κατά τη διάρκεια του 1ου χρόνου, ο τομέας αυτός, απέφερε έσοδα 100εκ. €.

1997-1999 Gemstone Travel Ltd., Commercial Director
Η GT ήταν ένα τουριστικό γραφείο στη βιομηχανία των αεροπορικών εισιτηρίων με τρία υποκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Γιάννης ανέπτυξε το τμήμα πακέτου διακοπών σε μια επιχείρηση η οποία κατέκτησε κατά το πρώτο έτος τη 2η θέση στον κλάδο του τουρισμού και την 16η ανάμεσα σε όλες τις βιομηχανίες σύμφωνα με τη Βρετανική Sunday Times, “Fastrack1-100” (οι πιο αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο). Κατά το δεύτερο έτος λειτουργίας της, η εταιρία κατέλαβε τη 2η θέση στον ταξιδιωτικό τομέα και την 23η σε όλες τις επιχειρήσεις. Η εταιρεία βρέθηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια στον δείκτη “Fastrack1-100”.

1995 – 1997 Greek Flight Club Limited, UK Διευθύνων Σύμβουλος
Μία από τις πρώτες ιστοσελίδες online κρατήσεων παγκοσμίως. Η GFC ήταν ο πρώτος online οργανισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια εποχή που ίντερνετ υπήρχε μόνο στα πανεπιστήμια, ο οποίος είχε δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με τα συστήματα των αεροπορικών εταιριών. Η GFC πουλήθηκε το 1997 στην Manos Holidays.